Dykning i Sverige

När jag berättar för människor att dykning är mitt största intresse blir de ofta väldigt nyfiken. Följdfrågan är ofta om dykning skulle passa för just dem. Det är lite som bilverktyg, en del passar bättre och en del sämre. En bra start är att prova snorkla, på så sätt får man enkelt prova andas under vatten. Jag förstod från första stund att dykning var för mig, men jag har vänner som fick panik. Vill man ta nästa steg finns det ofta möjlighet att göra ett provdyk, antigen i Sverige eller ett mer exotiskt land. Kolla upp så att det är en seriös firma som har något av de godkända certifieringar som tidigare har nämnts på bloggen. Några människor är nöjd att kunna ta ett provdyk på semestern och andra blir mer inbitna. Här kan man ta certifikat vilket också går att genomföra både hemma och utomlands. Ett tips är att leta efter någon svensk instruktör om ni funderar på att ta dykcertifikat i ett annat land, det är ju viktig information att gå igenom. När du väl har ett certifikat kan jag bara säga välkommen!

En dykare och luftbubblor

(Visited 1 times, 1 visits today)